dimecres, 21 de maig del 2014



Per als que encara guardàvem una petita esperança, la lectura de la nova ordre de desenvolupament i aplicació del TIL publicada per la Conselleria el passat dia 10 de maig, ha estat com una gerra d'aigua freda en constatar, com de nou, es deixava passar una oportunitat d'or per intentar apropar postures amb la comunitat educativa.
La resposta de tots els sectors -famílies, docents, inspectors- ha estat unànime, com així a quedat demostrat en els diferents comunicats que han fet públics als quals han expressat el seu profund desacord i malestar pel contingut de l ́ordre, denunciant una vegada més que no es contemplin ni es tinguin en compte aspectes tan importants i que reconeguts experts a nivell internacional apunten com a indispensables, com ara:
- L'autonomia dels centres per decidir el seu propi projecte educatiu.
- La voluntarietat, flexibilitat i progressivitat en la introducció de qualsevol projecte plurilingüe.
- La dotació de recursos materials i personals necessaris per a l'aplicació i desenvolupament de nous projectes lingüístics.
- La dotació de personal per a l'atenció a la diversitat i als alumnes amb necessitats especials.
- Planificació i dotació d'un pla de formació del professorat.
Des de FAPA EIVISSA considerem que l'ordre en qüestió hauria d'haver inclòs canvis considerables pel que fa a l'aplicació del TIL, aportant solucions als problemes sorgits per la seva aplicació precipitada i sense cap tipus de planificació pedagògica. És més, per les declaracions fetes per la consellera, Joana Maria Camps, referint-se a la voluntat de l' executiu de flexibilitzar la seva postura en aquest aspecte, confiàvem que així fos, més fins i tot , veient els deplorables resultats de la seva gestió i sensibilitzant amb la preocupació creixent de tota la comunitat educativa , però un cop més les seves paraules no coincideixen amb els fets .
Aquests canvis haurien d'haver estat fruit del promès diàleg amb els docents , plasmant-se en una ordre que tingués en compte les valoracions i aportacions dels mateixos . Estem segurs que , si així hagués estat , el contingut d'aquesta ordre seria molt diferent i faria possible que , tot i la precària situació econòmica , tota la comunitat educativa estigués novament unida per lluitar per millorar l'Educació a les nostres illes .
La Conselleria hauria de ser conscient de les seves mancances - econòmiques i estructurals - i deixar de fer promeses que no pot complir . El seu calendari d'aplicació és massa ambiciós , per no dir irrealitzable , i no garanteix l'aprenentatge mínims de les matèries que s'imparteixin en anglès .
FAPA EIVISSA Edifici Mercat Nou s/n 07800 Eivissa Tel - Fax: 971301565 fapaeivissa@gmail.com fapaeivissa.blogspot.com


Esperàvem molt més d'aquesta Conselleria, esperàvem que deixés de banda les qüestions polítiques i prengués la responsabilitat de restablir un clima de normalitat i harmonia , allunyant d'una vegada per totes el fantasma del conflicte educatiu . Esperàvem que complís les seves promeses i iniciés un diàleg real i sincer amb la resta de la comunitat educativa ... però un cop més no ha estat a l'altura del que els ciutadans d'aquestes illes necessiten i persisteix en el seu aïllament .
FAPA EIVISSA demana , per enèsima vegada i fent-se ressò del que ja podríem considerar un clam popular , que prevalgui el sentit comú i deixem d'improvisar i experimentar amb l'educació dels nostres fills . Encara hi som a temps, facem el possible per no fer malbé al curs vinent.
La comunitat educativa està oberta al diàleg amb la Conselleria.
Eivissa, 16 de maig de 2014

FAPA EIVISSA Edifici Mercat Nou s/n 07800 Eivissa Tel - Fax: 971301565 fapaeivissa@gmail.com fapaeivissa.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada