dimarts, 22 d’octubre del 2013

Ara no volen Medi en Anglès (D.Balears)

Increíble!!!

Educació no vol ara que el Medi Natural es faci en anglès a Primària

2028

Estarellas és qui ha donat les explicacions als mitjans de comunicació durant tot el conflicte educatiu i el procés de negociació amb els comitès de vaga.

27-09-2013
| T. AYUGA
La Conselleria d'Educació i més concretament el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, no vol ara que el Medi Natural es faci en llengua anglesa a Primària, tal com permet el Decret de tractament integrat de llengües (TIL). Segons es descriu a l'article 7.5 “en aquest cicle, a més, es podran impartir les àrees que tenen per objecte el coneixement del Medi Natural, Social i Cultural en la primera llengua estrangera”.

Durant una reunió aquest dilluns organitzada per la Junta Local del PP de Muro, entreEstarellas, afiliats i simpatitzants del PP; el secretari general va tenir coneixement que al CEIP Guillem Ballester i Cerdó el Medi Natural es feia en anglès. Davant d'això, el secretari autonòmic va reconèixer que no entenia com s'havia posat Medi en anglès i no una matèria com Educació Física, donat l'alt grau d'immigració del centre. El projecte lingüístic del CEIP contempla que es faci Medi en anglès a 1r, 3è i 5è de Primària i en castellà l'assignatura de Ciutadania, tal com confirmà a aquest a dBalears.cat la direcció del centre. La reunió de Muro d'Estarellas s'emmarca dins d'altres trobades amb juntes locals del PP, com la que va tenir a Valldemossa, fa unes setmanes, per explicar què és el TIL.

Estarellas suggerirà un canvi de la matèria que s'imparteix en anglès
No content amb aquest projecte TIL del centre de Muro, Estarellas ja ha convocat a la directora del centre, Maria del Mar Seguí, per demà a primera hora per xerrar d'aquesta qüestió i suggerir al centre un canvi en l'assignatura que imparteixen en llengua anglesa. Cal recordar que avui dia, i segons la Conselleria d'Educació, tots els centres educatius tenen aprovats per Inspecció Educativa els projectes TIL que estan aplicant a l'aula.
Educació es defensa
La Conselleria d'Educació ha volgut aclarir arran de la informació publicada adBalears.cat que la reunió d'aquest dimecres amb la direcció del CEIP de Muro es fa per parlar de diferents qüestions i que en cap per imposar un canvi en les assignatures que es fan en anglès. Educació ha volgut destacar que "només controlem el còmput d'hores en què s'imparteixen les assignatures, si bé no podem entrar a decidir en quin idioma fan determinades assignatures els centres, això ho decideixen els consells escolars i Inspecció i dóna el vistiplau".
Ara bé, Educació no s'està reunint amb tots els equips directius dels centres per parlar del TIL i dels problemes que hi pugui haver als centres. Les úniques reunions que estan tenint els equips directius és amb el seu inspector de zona que els ajuda a aclarir possibles dubtes procedimentals del nou Decret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada